НАТО осъжда атаките на Русия срещу цивилни цели в Украйна. Това

...
НАТО осъжда атаките на Русия срещу цивилни цели в Украйна. Това
Коментари Харесай

НАТО също порица ужасяващите руски атаки

НАТО осъжда офанзивите на Русия против цивилни цели в Украйна. Това съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, представен от " Ройтерс ".

" Разговарях с външния министър Дмитро Кулеба и осъдих ужасяващите и безразборни офанзиви на Русия против гражданска инфраструктура в Украйна ", написа той в Туитър.

НАТО ще продължава да поддържа смелия украински народ в битката му против експанзията на Кремъл толкоз, колкото е належащо, увери Столтенберг.

По-рано днес Европейската комисия осъди като " безчовечен "  руските ракетни удари против Киев и други украински градове.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел съобщи, че дейностите на Русия " нямат място в 21-ви век ".

Това са безчовечен и страхливи офанзиви, ориентирани към почтени цивилни на път за работа и учебно заведение в утринния трафик, акцентира представителят на Европейска комисия Петер Стано.

Експлозии имаше в центъра на украинската столица Киев, както и в градовете Лвов, Тернопил и Житомир в западната част на Украйна, а също и в Днипро в централната част на страната.

По информация на висшия главнокомандващ на украинските въоръжени сили Валерий Залужний руските военни са изстреляли общо 75 ракети по украинска територия по време на масираната ракетна офанзива.

Според данните до момента най-малко 11 души са били убити, а 64 са пострадали при нападението.

След офанзивите страните от Г-7 взеха решение да проведат изключителна среща.
ТЕМА преди 28 секунди 4 преди 19 минути 223 преди 28 минути 454
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР